Aardbei-stellingen

Home> Aardbei-stellingen

 

Aardbei-stellingen
De buitenteelt van aardbeien op stellingen is de laatste jaren flink toegenomen. Voor de stellingen wordt doorgaans gebruik gemaakt van gebruikte verwarmingsbuis. Beter bekend als de 51 er.

Om op deze markt in te springen hebben wij een nieuwe machine gebouwd voor het plaatsen van de palen voor de stellingen. Deze volledig geautomatiseerde machine plaatst twee rijen palen in één werkgang. De machine is geplaatst op een fendt 411 welke is uitgerust met GPS en STOP & GO. Hierdoor is het mogelijk om de tractor volledig recht te laten rijden, waarbij de STOP & GO functie voor de exacte afstand zorgt. Omdat de machine is voorzien van twee afzonderlijk werkende hefmasten is het mogelijk beide palen tegelijk te plaatsen. Door het gebruik van een laser en twee machine ontvangers worden de palen op de juiste hoogte geplaatst. Achter de tractor hangt een kar waarop de 51-ers worden meegenomen. Met deze machine is het mogelijk tussen de 1.000 en de 1.500 palen per dag te plaatsen. De tractor is voorzien van gazonbanden ter vermijding van rijsporen in uw perceel.

Het is belangrijk het perceel, alvorens het plaatsen van de palen, te egaliseren. Deze werkzaamheden kunnen wij ook voor u uitvoeren.

Na het plaatsen van de palen kunnen wij eventueel met een minitractor gras inzaaien tussen de palen.