Algemeen

Home>Trayvelden> Algemeen

Algemeen
Een trayveld is een veld waarop trayplanten ( aardbeienplanten ) worden gekweekt voor de productie van aardbeien. De velden worden in de meeste gevallen niet bereden met rijdend materieel waardoor na het egaliseren het aanbrengen van een folie en gronddoek volstaat. Materialen zoals lava, betongranulaat e.d. worden niet of nauwelijks toegepast. Trayvelden zijn te onderscheiden in twee soorten. Het verschil gaat hierbij met name over de afwatering. Een optie is om het betonnen pad tevens te gebruiken als afwatering, een andere optie is om te werken met afwateringsgoten. De breedte van een trayveld is doorgaans gebaseerd op de breedte van de spuitboom. Omdat het water op een trayveld onder de trays door loopt kan men de breedte van een trayveld nagenoeg onbeperkt aanleggen. Onder de buttons aan de linkerzijde van deze pagina vind u meer informatie en afbeeldingen over de verschillende mogelijkheden.

Voor het afdekken van trayvelden hebben wij een speciaal gronddoek laten maken. Het betreft een 132 grams gronddoek met een lijn om de 20 centimeter. Dit kan van pas komen bij het plaatsen van uw trays.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een geheel vrijblijvende offerte voor de aanleg van uw trayveld. Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.