Biofillter

Home > Biofilter > Biofilter
 

 

Biofilter

“Een biosloot is een simpele manier om de waterkwaliteit in de kassen te verbeteren en geschikt te maken voor de teelt van gewassen. In deze sloten wordt gebruik gemaakt van onder andere beluchting, beweging/stroming, zonlicht, plantengroei en waterfauna. Dit gebeurt in de vorm van een sloot die opgedeeld is in compartimenten, waarbij al het water wat gereinigd moet worden door deze compartimenten wordt gevoerd. Het uiteindelijke doel is niet om het water dood te ontsmetten, maar om schoon levend oppervlakte water te verkrijgen.”

Het unieke aan de biosloot is dat ieder element een functie heeft. “De planten onttrekken bijvoorbeeld het teveel aan nitraat en fosfaat. De beluchting verlaagd de hardheid en stimuleert het aëroob bioleven. De watertrappen tussen de bassins zorgen er voor dat het zonlicht de niet UV bestendige organismen zoals ziekteverwekkers onderdrukt. Door het gebruik van slakken worden algen verder afgebroken en omgezet en het gebruik van roofvissen houdt de insecten populaties in het water onder controle.”

Dit natuurlijke evenwicht maakt het water schoner en meer levendig. Door biologische activering van het bacterieleven ontstaat een natuurlijke ziekte-onderdrukking en reinigende werking vanuit het water.

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van biosloten. Voor het verzorgen het gehele grondwerk, het leveren van de bassinfolie en taludbescherming, en de gehele montage. Neem contact met ons op voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte.

Wilt u meer informatie over het effect van een biosloot op uw waterkwaliteit en de keuze van planten en vissen.
Neem dan contact op met;

Groeibalans
Moersebaan 8g
4882 KE Zundert
Nederland

Telefoon: +31 76 599 02 51
Fax: +31 76 599 02 52
E-mail: info@groeibalans.nl
Website: www.groeibalans.nl