Materialen

Home>Waterbassins> Materialen

Materialen

Bassinfolie.

Voor de aanleg van waterbassins maken wij gebruik van een FPP folie met een dikte van 0,5 mm. FPP staat voor ( Flexibele poly propyleen ). Dit is een folie welke zeer goed bestand is tegen UV straling, heeft een goede resistentie tegen zuren en is zeer flexibel. De folie wordt vanuit de fabriek op maat aangeleverd. Afhankelijk van de afmetingen is het mogelijk een bassinfolie tot circa 7.000 m² uit één stuk te maken. Indien het bassin groter is dan wordt de folie uit meerdere stukken aangeleverd en in het werk aan elkaar gelast.

Het is belangrijk om de folie over de gehele dijk aan te brengen en op maaiveldniveau in te graven. Bij het ingraven van de bassinfolie op de dijk is er grote kans op uitspoeling van de dijken en zal de levensduur van het bassin aanzienlijk afnemen.

Doorvoeren.

Voor het aanbrengen van een waterdichte aansluiting op het leidingwerk worden bij de folie de benodigde doorvoeren geleverd. Deze zijn tevens vervaardigd uit FPP folie met een dikte van 1 mm. en worden in het werk op de bassinfolie gelast.

Taludbescherming.

Al de door ons aangelegde waterbassins zijn beschermd met een 205 grams gronddoek voorzien van tegelzoom. De taludbescherming wordt op maaiveldniveau ingegraven en bevat een tegelzoom waarin de tegels worden aangebracht. De doeken worden in de fabriek op maat gemaakt zodat in het werk enkel de hoeken ter plaatse dienen te worden geconfectioneerd.