Teeltvloeren in kassen

Home> Teeltvloeren in kassen

Teeltvloeren in kassen

 

Algemeen

Bij ons kunt u terecht voor de aanleg van alle soorten teeltvloeren in uw kas. De laatste jaren worden er steeds meer eisen gesteld aan de vloeren. Met name de komst van uitzetvorken heeft een steeds hogere eis gesteld aan de bereidbaarheid van teeltvloeren. Wij kunnen het gehele proces voor u uitvoeren. Vanaf ontwerp tot aanleg, waarbij we alles in eigen beheer uitvoeren. Het storten van betonpaden, leggen van betonplaten en het uitvoeren van alle grond- en montagewerken. Ook kunt u bij ons terecht voor het leveren van alle benodigde materialen zoals lava, betongranulaat, noppenmatten, bevloeiingsmatten, gronddoeken enz. Op de buttons aan de linkerzijde vind u meer informatie over de mogelijkheden. Wilt u een geheel vrijblijvende offerte voor de aanleg van uw teeltvloer neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het ontwerp van uw teeltvloer en bieden u een passende offerte.

Foto’s

Referenties

Hier komen nog de referenties van teeltvloeren met betongranulaat

Referenties

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis neque magna, lacinia sit amet ullamcorper a, placerat sed dolor. In cursus ultricies erat ac accumsan. Ut ac nisl libero, eu dapibus quam. Integer a vestibulum tellus. Pellentesque scelerisque mollis augue, et suscipit massa congue sit amet. Maecenas elementum lobortis arcu vel semper. Pellentesque laoreet, metus ut pulvinar mollis, mauris tellus ullamcorper lorem, elementum faucibus magna sapien vitae enim. Vestibulum eget lacus et ante rutrum consequat a ultricies orci. Aenean semper congue volutpat. Sed ac erat lectus. Mauris ac libero est. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut fermentum auctor bibendum. Nam porttitor ipsum sapien, eu ultricies quam. Quisque fermentum elementum eros ut tincidunt. Aliquam ac odio nisl. Aliquam tempus lectus in massa luctus eget ultricies risus condimentum.

Cras interdum massa sed diam mattis ultrices. Nam quis risus eget mi pellentesque pellentesque commodo ac nunc. Mauris commodo magna sed sem porta adipiscing. Nam a sem mauris, et gravida diam. Ut augue libero, facilisis vitae lacinia a, vestibulum non ligula. Donec scelerisque bibendum magna eget aliquet. Nullam dictum dui eleifend ante gravida a eleifend diam semper. Duis non magna odio. Praesent ullamcorper quam eu leo imperdiet convallis. Quisque sed elit ut ante convallis auctor. Aliquam bibendum mollis tortor ac interdum. Aenean faucibus nibh id nisi tempor vulputate. Ut luctus suscipit lobortis.

Foto’s

Teeltvloeren met betongranulaat

Betongranulaat is een product wat vrijkomt na het breken van zuivere betonpuin. Hiervoor gebruiken we doorgaans de fractie tussen 0 en 4 mm. Dit is vaak een restproduct bij het uitzeven van het granulaat voor hergebruik in nieuwe betonspecie. Het toepassen van betongranulaat als ondergrond voor een containerveld heeft als voordeel dat deze zodanig draagbaar is dat het gebruik van Deense karren op de vloer zelfs mogelijk is. De verticale afwatering is aanzienlijk minder dan die bij het gebruik van lava. Hierdoor is het noodzakelijk de teeltvloer in de kas ( met betongranulaat ) op afschot te plaatsen, dit in tegenstelling tot het gebruik van lava. Hierbij wordt volstaan met een afschot van circa 0,10 à 0,20 procent. Dit is doorgaans gelijk met het afschot van de kas. Bij het laagste punt wordt voor de zekerheid nog een vloerput geplaatst voor het overtollige water af te voeren.

Het is ook mogelijk om betongranulaat toe te passen waarbij de functie van verticale afwatering achterwege wordt gelaten. Het folie komt dan op, in plaats van onder het granulaat. Hierbij heeft u wel de voordelen van een stabiele ondergrond maar niet de nadelen van een te hoge PH in uw drainwater. Bij toepassing van dit type teeltvloer plaatsen wij langs de kaspalen een drainageslang voor de opvang van het water. De teeltvloer wordt dan in hellingen gereden van circa 1 procent.

Teeltvloeren met betongranulaat worden doorgaans afgedekt met een 205 grams gronddoek. Bij een gering gebruik van rijdend materieel op de teeltvloer is het ook mogelijk deze met een 132 grams gronddoek af te dekken.

De voordelen van een teeltvloer met betongranulaat;

• Zeer stabiele ondergrond;
• Lagere kostprijs dan bij het toepassen van lava.

Nadeel van een teeltvloer met betongranulaat;

• Hoge PH-waarde in het recirculatiewater.

Opbouw teeltvloer met betongranulaat met verticale afwatering;

• Folie 0,20 mm;
• Lavaprotect; ( Non woven geotextiel )
• Drainagebuis;
• Betongranulaat 0-4 mm;
• Gronddoek 205 grams.

Opbouw containerveld met betongranulaat zonder verticale afwatering:

• Gronddoek 100 grams ( Niet noodzakelijk maar draagt wel bij aan de sterkte van de vloer )
• Betongranulaat 0-4 mm.
• Lavaprotect. ( Non woven geotextiel )
• Folie 0,20 mm.
• Gronddoek 205 of 132 grams

Traditioneel

Teeltvloeren met enkel folie en gronddoek worden nog veel toegepast. Deze worden voornamelijk aangelegd bij kwekerijen welke zijn gelegen op een stabiele ondergrond. Bij de aanleg van deze teeltvloeren wordt de grond op hellingen geëgaliseerd en afgedekt met folie en gronddoek. De hellingen worden op afschot van circa 1% geschoven en de afwatering geschiedt middels een drainagebuis of goten. Deze bevinden zich langs de palen of in het midden van de kap. Het is mogelijk per kap 2 hellingen te egaliseren of in elke kap 1 helling. Dit is mede afhankelijk van de toe te passen potmaat. Bij gebruik van grotere potten volstaat 1 helling per kap. Bij kleinere potmaten adviseren wij 2 hellingen per kap toe te passen. Dit blijft uiteraard ook afhankelijk van de kapbreedte van de kas. Anders staan de planten lager op de teeltvloer veel vochtiger dan de hoger gelegen gedeelten.

Voordelen van een teeltvloer met folie en gronddoek;

•Goedkoop in aanleg;
•Eenvoudig in aanleg en met vrij weinig kosten te renoveren.

Nadelen van een teeltvloer met folie en gronddoek;

•Geen onbeperkte keuze in breedte van de hellingen;
•Geen verticale ontwatering.

Teeltvloeren met lava

Lava is een gesteente wat vrijkomt bij de uitbarsting van een vulkaan en wordt voornamelijk gewonnen uit groeves in Duitsland. Het is een poreus gesteente met een holle ruimte percentage van 30 tot 40%. Door de uitstekende drainerende eigenschap van het gesteente is het een ideaal materiaal voor de aanleg van teeltvloeren. Er zijn verschillende fracties beschikbaar, waarbij ook de haakweerstand van de korrels een belangrijke rol speelt. De haakweerstand is belangrijk voor het tegengaan van spoorvorming van rijdend materieel. Hoe groter de haakweerstand des te lager de spoorvorming.

Lava is uitermate geschikt voor de aanleg van teeltvloeren met eb- en vloed systeem. Hierbij wordt een waterdicht folie aangebracht onder de lava, waardoor de mogelijkheid aanwezig is om voor een bepaalde tijd enkele centimeters water op het gronddoek te laten staan. Tevens is het mogelijk om een laag water in de lava te laten staan voor het creëren van het gewenste klimaat. Indien gewenst kan er vloerverwarming worden aangebracht in lava.

Teeltvloeren met lava worden doorgaans afgedekt met een 205 grams gronddoek. Dit is een stevig gronddoek met een waterdoorlatendheid van circa 30 liter/m²/sec.

De voordelen van een containerveld met lava:

•Zeer hoog holle ruimte percentage dus veel waterbergend vermogen.
•Geen beperkingen in afmetingen omdat het water via drainagebuizen wordt afgevoerd.
•Zeer goede vertikale ontwatering, de planten staan nooit in het water.
•Bereidbaar met heftrucks met speciale banden.

Opbouw teeltvloer met lava zonder eb- en vloed:

•Folie 0,20 mm.
•Lavaprotect. ( Non woven geotextiel )
•Drainagebuis.
•Lava 8 tot 12 centimeter ( Dikte afhankelijk van de ondergrond )
•Gronddoek 205 grams.

Opbouw teeltvloer met lava eb- en vloed:

•Folie LDPE 0,40 mm. of FPP 0,30 mm.
•Lavaprotect. ( Non woven geotextiel )
•Drainagebuis.
•Lava 8 tot 12 centimeter ( Dikte afhankelijk van de ondergrond )

( Bij eb- en vloed is het gebruik van enkel een grove fractie aan te raden )

•Gronddoek 205 grams.

Foto’s

Referenties

Hier komen de referenties.

Teeltvloeren met vertidrainmat

De vertidrainmat, ook wel genoemd noppenmat is vervaardigd uit HDPE ( High Density Poly Ethyleen ). Door de noppen op de mat wordt een verticale afwaterende teeltvloer gecreërd. Het water loopt verticaal door het gronddoek en gaat dan horizontaal tussen de noppen naar een afwateringsgoot of drainagebuis. De matten zijn verkrijgbaar in diverse sterkten waarbij de zwaardere uitvoeringen geschikt zijn voor rijdend materieel. De mat geeft een positieve bijdrage aan de stabiliteit van de teeltvloer en kan eenvoudig worden versneden op de juiste afmetingen.

De mat wordt geleverd in pallets van 15 rollen per pallet met de afmetingen van 20,00 x 2,50 meter. Uiteraard is het bij afname van grotere hoeveelheden mogelijk andere maten te leveren. De gewichten variëren tussen de 600 en 1.000 gram per m².

Bij de aanleg is het belangrijk enkele centimeters ruimte tussen de matten te laten. Dit in verband met het uitzetten van de mat bij hogere temperaturen. De vertidrainmat kan worden afgedekt met diverse gronddoeken passend bij uw teelt.

De voordelen van een teeltvloer met de vertidrainmat:

•Goedkoper dan lava.
•Eenvoudig en snelle montage.
•Makkelijk te verleggen.

Opbouw van een teeltvloer met de vertidrainmat:

•Folie 0,20 mm.
•Vertidrainmat ( Gewicht afhankelijk van de gewenste sterkte )
•Gronddoek ( 132 of 205 grams )

Foto’s

Referenties

Hier komen de referenties.

Teeltvloeren met phormidrain

Phormidrain is een soort drainage mat in 3d structuur vervaardigd uit Polypropyleen. In combinatie met een goed waterdoorlatend gronddoek biedt het een uitstekende verticale en horizontale afwatering. Het voorkomt plassen en wortelziektes en komt na belasting eenvoudig terug in zijn oorspronkelijke vorm. Door de unieke V-vorm is het bestand tegen krimp en uitzetten gedurende alle weersomstandigheden. Indien gewenst kan het worden geleverd met een waterverdeeldoek tussen het gronddoek en de Phormidrain. Deze zorgt voor optimale verdeling van het gietwater en als extra filter tegen verontreinigingen.Referenties

De mat wordt geleverd op rollen van 100,00 x 1,00 meter en is uitstekend te versnijden.

Phormidrain kan worden afgedekt met diverse gronddoeken passend bij uw teelt.

De voordelen van een teeltvloer met de Phormidrain;

•Goedkoper dan lava;
•Eenvoudig en snelle montage;
•Makkelijk te verleggen;
•Bredere velden mogelijk.

Opbouw van een teeltvloer met de Phormidrain;

•Folie 0,20 mm;
•Phormidrain;
•Gronddoek. ( 132 of 205 grams )

Foto’s

Referenties

Hier komen de referenties.

Teeltvloeren met bevloeiingsmat

Een teeltvloer met bevloeiingsmat wordt veel toegepast bij het kweken van perkgoed. De teeltvloer wordt geheel waterpas of met afschot aangelegd. De bevloeiingsmat absorbeert en verdeelt het toegediende water waarna de plant deze geleidelijk kan opnemen. Als de teeltvloer geheel waterpas wordt aangelegd kan niet meer water worden toegediend dan gewenst. Bij toepassing van een bevloeiingsmat met tevens een drain of sleuf met grind wordt de teeltvloer op een helling van 1 procent aangelegd. Overtollig water zal dan via de drainagebuis of grindsleuf weglopen. Vlakheid is bij deze teeltvloer uitermate belangrijk. Hiervoor kunt u beroep doen op onze deskundigheid.

Er zijn veel verschillende soorten bevloeiingsmat, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen.

Wilt u meer informatie over welk type bevloeiingsmat het meest geschikt is voor uw teelt, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Foto’s

Referenties

Hier komen de referenties.

Teeltvloeren met Granulight

Granulight is een product met hoge sterkte, stijfheid en stabiliteit. Dit is onder meer te danken aan de hoge haakweerstand van het product. Het product heeft een dichtheid van circa 1.250 kg/m³ verdicht in het werk. De verticale afwatering is minder dan bij gebruik van lava maar hoger dan bij het gebruik van betongranulaat. Hierdoor is het noodzakelijk de teeltvloer in de kas op afschot te plaatsen, dit in tegenstelling tot het gebruik van lava. Hierbij wordt volstaan met een afschot van circa 0,10 à 0,20 procent. Dit is doorgaans gelijk met het afschot van de kas. Bij het laagste punt wordt voor de zekerheid nog een vloerput geplaatst voor het overtollige water af te voeren.

Teeltvloeren met granulight worden doorgaans afgedekt met een 205 grams gronddoek. Bij een gering gebruik van rijdend materieel op de teeltvloer is het ook mogelijk deze met een 132 grams gronddoek af te dekken.

De voordelen van een teeltvloer met granulight;

•Zeer stabiele ondergrond;
•Lagere kostprijs dan bij het toepassen van lava.

Opbouw teeltvloer met granulight met verticale afwatering;

•Folie 0,20 mm;
•Lavaprotect; ( Non woven geotextiel )
•Drainagebuis;
•Granulight;
•Gronddoek 205 grams.

Foto’s

Referenties

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis neque magna, lacinia sit amet ullamcorper a, placerat sed dolor. In cursus ultricies erat ac accumsan. Ut ac nisl libero, eu dapibus quam. Integer a vestibulum tellus. Pellentesque scelerisque mollis augue, et suscipit massa congue sit amet. Maecenas elementum lobortis arcu vel semper. Pellentesque laoreet, metus ut pulvinar mollis, mauris tellus ullamcorper lorem, elementum faucibus magna sapien vitae enim. Vestibulum eget lacus et ante rutrum consequat a ultricies orci. Aenean semper congue volutpat. Sed ac erat lectus. Mauris ac libero est. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut fermentum auctor bibendum. Nam porttitor ipsum sapien, eu ultricies quam. Quisque fermentum elementum eros ut tincidunt. Aliquam ac odio nisl. Aliquam tempus lectus in massa luctus eget ultricies risus condimentum.

Cras interdum massa sed diam mattis ultrices. Nam quis risus eget mi pellentesque pellentesque commodo ac nunc. Mauris commodo magna sed sem porta adipiscing. Nam a sem mauris, et gravida diam. Ut augue libero, facilisis vitae lacinia a, vestibulum non ligula. Donec scelerisque bibendum magna eget aliquet. Nullam dictum dui eleifend ante gravida a eleifend diam semper. Duis non magna odio. Praesent ullamcorper quam eu leo imperdiet convallis. Quisque sed elit ut ante convallis auctor. Aliquam bibendum mollis tortor ac interdum. Aenean faucibus nibh id nisi tempor vulputate. Ut luctus suscipit lobortis.