Watersilo’s

Home > Watersilo’s > Watersilo’s
 

Watersilo’s

De keuze tussen een watersilo of een waterbassin hangt vaak af van de beschikbare ruimte en de gewenste waterinhoud. Watersilo’s zijn er in vele varianten tot een inhoud van circa 1.775 m³. Bij kleinere hoeveelheden is een watersilo vaak goedkoper dan een gegraven bassin. Voordeel van een watersilo is dat er veel m³ water per m² grond kunnen worden opgeslagen. Onder de button “afmetingen” vindt u een lijst met diameters, hoogtes en de waterinhoud van de silo’s.

Een watersilo is vervaardigd uit gegalvaniseerde golfplaten en wordt door ons voorzien van een FPP folie ( Flexibele poly propyleen ). De doorvoeren voor het leidingwerk kunnen vanuit de fabriek worden aangebracht in de folie. De zijwanden van de watersilo worden voorzien van een beschermvilt voor de aan te brengen folie. Indien nodig kan deze ook worden bijgeleverd voor de bodem van de watersilo.

De onderste ring van de watersilo wordt vaak in de grond geplaatst. Het is mogelijk de platen te voorzien van een coating ( af fabriek ) om corrosie tegen te gaan. De levensduur van de watersilo kan hierdoor aanzienlijk worden verlengd. De watersilo dient ten alle tijden boven het niveau van het grondwater te staan.